Friday, November 19, 2010

Rokotettu!

Olipas taas eilen aikamoista, kun lähdin viemään Ikarosta rokotettavaksi. Tässä taloudessa ei siis niin yksikään reissu suju ilman söhläämistä tai muuta hölmöilyä, ja ainoa syy, miksi en varmaan ole vielä hukannut itseäni ja päätäni on se, että idiotismin vastapainoksi omaan hyvän tuurin. En muista, missä avaimet/kännykkä on, mutta tuurilla ne ovat taskussa tai kassissa yms.

Yksinkertainen juttu - katso millä bussivuorolla menet. Mutta minkäs teet, kun en huomannut niitä kahta plussaa sarakkeen päällä: Maaseutulinjoissa kun ne plussat eivät nähtävästi olekaan heti vuoron jälkeen, vaan koko sarakkeen yläpuolella. Ja ikäväkseni se ++ tarkoittaa, että vuoro ajetaan koululaisten kesälomien aikana. Semmoinen pikkujuttu voi jokseenkin jo vaikuttaa matkan etenemiseen näin talvella...

Hupaisaa on se, että joku aika sitten odotin jo kerran sitä kesälomavuoroa, jota ei koskaan tullut. Ajattelin silloin sen johtuneen pyhäinpäivästä, ja vasta nyt kun olin toistamiseen nököttänyt pysäkillä vartin aloin tuijottaa bussipysäkillä olevaa aikataulua ja bongasin ne plussat. Kyllä siinä meni sormi suuhun, että kukas nyt rokottaa Iksun ja missä, kun seuraava vuoro olisi torilla puolisen tuntia myöhemmin, kuin olin ajatellut. Totesin, että koska en varmastikaan näin talvella ehdi viittä yli torilla käyvään bussiin, joka menee lähelle lekuria, niin täytynee mennä varttia yli vuorolla ja myöhästyä rokotusjasta 10-15 min.

Mutta, kuinka kävikään, olin torilla seitsemää yli - ja juuri, kun pääsin vaihtamaan laituria tuli se viisi yli bussi hiukan myöhässä. Ehdin siis siihen aikaisempaan busiin, ja vielä ilman hengästymistä.

Jos nyt ensikerralla muistaisi, että sitä vuoroa X on turha odottaa...

PS. Oi että oli niin kaunis pakkasaamu, ja napsin heti huomattuani kuvia Ikaroksesta. Olisi ollut monta nättiä kuvaa, mutta olin tärisevillä käsillä tarkentanut pois koirasta. Suuren syväterävyyden ja hitaan tarkennuksen kirous...

Ja sitten, kun kävin sisällä 10min kuvantallennusreissulla, niin tietysti ulkona oli jo pilvistä, ja lumen kimmellys oli vaihtunut paskanharmaaseen synkkyyteen.
















No comments:

Post a Comment