Sunday, November 7, 2010

Ensilumi!

 Lunta alkoi tupruttaa aika lailla vaakasuorassa, kun ajeltiin takaisin lasten synttäribileistä. Naureskelin, että nyt se viikon ensilumi tulee, vaikka oikeastaan ajattelin, että ei sitä lunta tule kuin ripaus ja sitten sade muuttuu taas jäätihkuksi. Mutta niin vaan muutaman tunnin kuluttua takapihalla oli talvi ja hurtilla meni pamsat melko sekaisin.

Tekla rakastaa paksuturkkisena lunta, mutta sen mieli taisi vähän järkkyä, kun missään ei ollut lumen takia enää pissanhajuja. Hänen arvonsa on aina ollut äärimmäisen tarkka pissailuistaan ja nyt kun tuttu hajumaailma katosi, niin raukka yritti pidättää ripulia ja kulki vain takapihalla edestakaisin. Ja, heti, kun tulimme sisälle, niin koira juoksi takaisin etuovelle vinkumaan ja hyppimään aivan kauhuissaan: Hätä, hätä, hätä! Ihmiset, nyt on tosi kyseessä!

No, kyllä se sitten tajusi, että sitä lunta on tosiaan kaikkialla; etupihalla, takapihalla ja pyörätiellä. Niinpä hän sitten luovutti ja tuuppasi takapihalla ahterinsa kivikkokasvien yli kanervan juurelle, jossa ei ollut lunta ja hoiti hommansa naama irvessä ähisten....

Ikaroskin hullaantui lumesta, mutta oli myös vähän kauhuissaan; kävelyllä maahan oli jäänyt koiranjäljet ja Iksu alkoi nuuhkia niitä ihmeissään karvat pystyssä. Ilmeisesti lumi sai koiran jäljen haisemaan niin kummalliselta, että piti oikein pörhistää. Ei kuitenkaan ole ikinä missään muuten pörhistellyt.











Olipa muuten hyvä siellä lastenkutsuilla, kun porukka alkoi puhua koirien hihnoista. Eräs veljenvaimon ystävä totesi kaipaavansa omille pässeilleen taluttimia, ja hän arveli, että Ikaroksen kankainen voisi olla paremman tyylinen kuin kovettuva nahkainen. Luulin siinä vaiheessa, että pässi on lemipimi koirille, kutsunhan minäkin omiani apinoksi. Mutta ei - kyse oli todellakin pässeistä - joita hän kuulemma ulkoiluttaa metsässä vapaana rusinapussin kanssa.  Että meinasin revetä liitoksistani. Pässejä lenkillä, sen kyllä tahtoisin nähdä! (Mistä muistuikin, että meidän piti jo aikaa sitten mennä Iksun kanssa käymään läheisillä talleilla katsomassa heppoja.)

Muistin viimein myös ottaa sen Tapiolan vakuutuksenkin, halleluuja...

PS. Varasin Ikaroksen rokotusajan ja  buukkasin samalla vanhemman hurtan steriloitavaksi. Samalla kuvataan lonkat & kyynärät, kun tulee kätevästi samaan syssyyn vuosi ja 2-3kk juoksuista. Vähän jännittää nuo lonkat, kun Teksuttimen vanhemmilla oli b/b ja b/C. Toivottavasti ei napahda C lonkat.

PPS. Olipa tänään aamuherätys, kun Ikaros kantoi kengän naamani eteen. Sattumaahan se oli, mutta nauratti kuitenkin. Mutta ulos se varmasti halusi, kun oli kamalan pitkä pissi. (Siis Ikaros halusi, ei kenkä)

1 comment:

  1. Valtavan hienoja kuvia! :O Rella on alottanu kans tuon pörhistelyn asioille, joista se ei aiemmin ollut edes kiinnostunut, varmaan mörkökausi numero yksi käsillä. :D

    ReplyDelete