Friday, January 14, 2011

Varustelukierre alkakoon!

Huppista, menin sitten ostamaan Sigman 70-200 2.8 macrozoomin, kun lähti rajalasta edulliseen 699 hintaan! Tai edullinen ja edullinen - netistä tilaamalla olisi varmaan saanut helposti samaan hintaan kautta vuoden. En vaan tykkää netistä tilata, koska palauttaminen tai kaupan purku meneekin sähköpostilla ahdisteluksi, jos tulee ongelmia.

Ja, hyvä olikin, että suosin luotettavaa "lähikauppaa", koska parin kuvan jälkeen putki lakkasi tarkentamasta ja lopulta ottamasta kuvia!!!!!

Testasin objektiivia toisellakin kameralla, mutta ei vaan toiminut. Onneksi Rajalasta sai suoraan uuden, ja pidemmän liikkeentakuunkin kaupanpäälle. Harmitti vaan kun eilen olisi ollut loistava kuvauskeli, mutta ei ollut objektiivia, kun miehekkeen isä vei sen Rajalaan ja toi uuden vasta, kun pääsi töistä. Ja sisällä tuolla ei voi oikeastaan kunnolla kuvata. Tämä tapaus on enemmänkin kirkkaan kelin putki, kuten melkein kaikki zoomit taitaa olla. Pitkä zoomi tarvitsee pitkän putken, ja pitkässä putkessa on vaikea pitää yllä valovoimaa ilman painon karkaamista käsistä. Vähemmän suttu tämä sigma kuitenkin kuin suurin osa suurinpiirtein höynäyttämistarkoituksessa valmistetuista ja aloittelijoiden kiteissäkin nähdystä zoomipaskasta.

Mitään alle f4 putkea ei kannata mielstäni ostaa, jos haluaa kuvata muutenkin kuin ulkona valossa ja haluaa ehkä jopa huomattavaa syväterävyyttä. Itse pidin jo aukkoa 2.8 nihkeänä, mutta parempaa ei oikein ole maallikolle olemassa.

Alunperin piti ostaa Canonin prime 85mm/1,8 tai 100mm/2. Sitten aloin miettiä, että pitäisikö sittenkin ostaa nyt kaikkia tilanteita varten kuitenkin ensin hyvä zoomi - ja parin päivän neuroottisen pohdiskelun jälkeen päädyinkin primesta zoomiin. Sitten aloin miettiä, että jos säästäisin canonin vakaimettomaan 70-200mm 2.8 zoomiin, joka maksaa sinä 1000-1300e välillä. Sigman kuitenkin hain, koska se on huomattavasti halvempi, ja saan jo uuden rungon sillä välirahalla. Toki Sigman versio on pehmeämpi wide open ja varmaan muutenkin - sekä lelumpi, kuin Canonin L-objektiivi, mutta muuten hinta-laatu on kohdillaan. Olisin myös halunnut USM moottorin, mutta edelleen, sitä saa mistä maksaa...piraatti on aina piraatti.

 Nyt on sitten zoomi, joka ei ole mikään suttu, vaikka ei ihan mitään L-sarjaakaan vastaavaa. Tai kyllähän Sigma itse väittää EX sarjaansa ammatilaisten sarjaksi, mutta niinpä se Friskieskin väittää olevansa koiran ja kissan parhaaksi...

Täydellä aukolla putki on nakerttavan pehmeä, mutta on se ihan mukavaa, että on enemmän valtaa kuvarajaukseen.

Tosin täytyy sanoa, että on melkoisesti totuttelemista tuossa 1,2kg putkessa Canonin pikkuviiskytmillisen jälkeen, joka painaa varmaan 50g.



PS. niin ja tuo on siis telezoom, vaikka onkin hienosti nimetty macroversioksi. Macro tarkoittaa käsittääkseni ihan vaan sitä, että lähin kuvausetäisyys on pienempi kuin edeltäjässä.

2 comments:

  1. *Kateus..* Itse tuon keväämmällä aion myös hankkia. Ikävää että sulla kävi hieman nihkeästi tuon kaupankäynnin kanssa alkuun, mutta hienoa että asia rajalassa noinkin näppärästi selvitettiin.

    Tykkään näistä sun kuvauspostauksista, ja mielenkiinnolla seuraan sun kuvien myötä myös tän sigman suorituskykyä. Näitä siis silmäillen. ;)

    ReplyDelete
  2. Vautsi, mullekkin kelpais tuommonen vehe (: Tosi kiva tämä blogi! Tykkään :)

    ReplyDelete