Sunday, January 16, 2011

Kennelpäivä -puheosuus

Olimme siis Ikaroksen kasvattajan kennelpäivillä Espoossa, paikalla oli Ikaroksen pentueesta 8/9 pentua, ja olikos nyt kolmisen pentua aikaisemmasta pentueesta, josta myös Ikaroksen Esteri-äiti on. Myös Brie-isä oli mukana, ja hieman etäisempääkin sukua saimme nähdä, sillä mukaan ehti myös Esterin isä eli Ikaroksen isoisäkin. (Kiitokset vaan kasvattajalle, ja avustajille mukavasta päivästä)

Oli mielenkiintoista nähdä Ikaroksen sisaruksia, joista kaikki olivat omanlaisiaan. Tuli myös sellainen fiilis, että voisi ruokkia enempi meidän sankaria, kun taisi olla pienimmästä päästä...

 Ilmekin sen kertoo: Apua, kylmä...

Paikanpäällä teimme neljä rastia ja söimme makkaraa:

1. hakurastilla lähdimme ohjaajan kanssa etsimään piiloon mennyttä miehekettä, mutta ensin Ikaroksen piti hoitaa pois päiväjärjestyksestä tärkeämmät jutut: pissa&kakka. Olipas "pettymys", kun kaksi kertaa luulin koiran saaneen ilmasta vainun, mutta herra menikin lumipenkalle ähertämään.

Lopulta siirryimme etsimään tuulta pöpelikköön, mutta Ikaros sai ojassa liikkumatta kyyhöttävästä miehekkeestä näköyhteyden ennen vainua - ja kumma hyypiö sai aikaan pillastuneen haukun. Pyörimme kohteen ympäri, ja vasta parin metrin päässä Ikaros sai vainun - sitten jo alkoikin iloinen pyllyn pyöriminen "jee, se onkin iskä!!!" Enpä tiedä tulisiko Ikaroksesta terävyyden takia hyvää pelastuskoiraa, kun sen mielestä kaikki kummat ojassa istuvat hyypiöt ovat vaarallisia.

Siinä vaiheessa muuten  kun rämmin metrin lumihangessa tuli kyllä äitiä ikävä. Ei ole vielä ihan keuhkot vissiin entisellään, ja meinasi happi oikeasti loppua sen verran.

2. Tottelevaisuusrasti meni ihan hyvin, Ikaros seurasi ok, ja oli paikallaan oikein hyvin.

3. Noutorastilla Ikaros lähti hyvin hakemaan damia, mutta vieraan/totuttua isomman damin poimiminen lumesta oli rääppimistä ja palautuskin meni melko laiskasti.Kantamisen tekniikka ei ole hallussa, ja selvästi se otteen saamisen vaikeus hidastaa menoa.

4. Riistan (pupu/lokki)Ikaros olisi halunnut lähinnä repiä(o-ou), ja oli hyvin utelias,että mikäs tämä tälläinen karvainen paisti on??? Nyt pitää kysyä tutuilta, mistä ne hommaa riistansa, ja alkaa totuttaa ennen kuin on myöhäistä.


Itse matka oli oikein mukava! Sää oli mitä upein kuulas pakkaskeli, ja näimme sekä auringonnousun, että  laskun. Auton lasit eivät kyllä meinanneet millään pysyä auki, mutta oli niin upeat maisemat, että kului aikakin nopeasti, vaika pysähdyimme krapailemaan pari kertaa tunnissa. Porissa pakaksta oli -22, mutta Espoossa taisi olla vain -14. Pääkaupunkiseudulla ei myös ollut lunta puissa samalla tavalla kuin täällä.

Maisemaa:

 

1 comment:

  1. Ei Ikaroksen koko varmaankaan ruokinnasta johdu. Siitä voipi tulla yhtä pieni kuin Marxista, niinkuin osasta jätti-Brie-isän jälkeläisistä on tullut. Oikein sopusuhtainen ja hyvännäköinen minun silmääni. Muistutti kovasti Marxia ja toisaalta isäänsä.

    ReplyDelete