Sunday, July 31, 2011

Tottelevaisuuskoulutusta vaihteeksi

Olin siis tottelevaisuuskoulutuksessa pitkästä aikaa (Kivat koira ry). Viimeksi olimme tva:n tunneilla muistaakseni huhtikuussa, jolloin koira oli mielestäni jo semi-kisakunnossa estettä ja seisomista lukuunottamatta. Sitten vaan aloin keskittyä veteen menon opettamiseen, sivulletuloon dami suussa ja kontaktin vahvistamiseen yms. Ja niiden jälkeen haun opettamiseen.

Lopputuloksena ei olla pariin kk käyty missään toko-tunnilla, kun Porin TVA:kin lomailee - ja treeniseuraakaan ei oikeastaan muuten ole. Paikallaanolo on ollut hyvä, ja on edelleen kun olemme koiran kanssa kahden. Tässä huhtikuun ja elokuun välissä koiralle on kuitenkin kehittynyt ne pallit,&uhmis ja tänään tokoillessa tunnilla oli paikallaanolo kyllä taantunut hieman kun muut hurtat kiinnostivat. Herran pää kääntyili uhkaavasti muiden koirien suuntaan, joten päätin käydä sitä välillä palkkaamassa, sen kaksiminuuttisen aikana. Se oli virhe, sillä onnistuin sitten  tumpeloimaan, ja tiputtin nakin maahan koiran eteen. Tottakai Ikaros lähti sen herkkunsa perään, vaikka ei ole niin ennen tehnyt, ja pylly nousi maasta.  Jotain pientä sähläystä siis saatiin aikaan. Koira myös ennakoi kun tulin makuutuksessa viereen seisomaan. Ei malttanut odottaa istu-käskyä, vaan ponkaisi ylös omin päin. Selvästi kostautuu, että on jäänyt makuullaolon opettaminen vähälle, ja olen luottanut liikkeen pysyvyyteen.

Muuten mielestäni kontakti oli erinomainen, ja koira liikkui kivasti mukanani perusasentoon. Tosin Ikarokselle on tullut tavaksi nojata minuun ja asento itsessään on vieläkin vino/hakeva. 

Parasta olis se, että vaikka Ikaros toki vinkasi ja vonkasi muiden koirien perään, kun tulimme j(a pari kertaa tunnin aikana,) niin ei ilmennyt mitään suurempaa hysteriaa tai karvojen pörhistelyä. Ylipäätään Ikaros keskittyi kivasti, vaikka oli varmasti energinen, kun sitä ei olla nyt viikolla pahemmin viihdytetty, jotta se palautuisi muutaman viikon jokapäiväisestä taipparitreenauksesta. Koiruus olikin nyt todella hyvällä tuulella, ja innoissaan siitä, että pääsi taas jotain tekemään tylsän viikon jälkeen:)

No comments:

Post a Comment