Saturday, February 19, 2011

Tokoliikeanalyysiä

Perusasento/sivulletulo:

Nappulaimutuksella Ikaroksen saa oikein hyvin menemään sopivaan kohtaan. Mutta, kun yritän käyttää pelkkää kättä koiran ohjaamiseen, niin Ikaros tuumaa, että sehän ei mitään käsiä seuraa, vaan oikaisee suoraan vierelleni. Aluksi asento oli aina ihan vinossa, ja koira siinä vaan silmät loistaen itsetyytyväisyyttä odottia palkkiota uroteostaan. Nyt se on kuitenkin alkanut jättäytyä taaksepäin, ja asentokaan ei ole erityisemmin ollut vino. Lisää vaan jankkaamista, niin eiköhän Ikaros lopulta ala maisemoitua oikeaan kohtaan. Sitten aletaan treenaamaan kunnolla sitä, että ihmisen pysähtyessä koirakin pysähtyy. Kyllähän Ikaros nytkin pysää, mutta niin hitaasti, että jää liian eteen.

Estehyppy:

Esteenä käytän puista kenkätelinettä. Hyppyjä emme juuri harjoittele, kun Ikaros vielä kasvaa, mutta pari kertaa viikossa olen laittanut sen hyppäämään kenkätelineen yli. Nyt lisäsin mukaan esteen takana seisotuksen, ja tästä lähin Ikaros ei enää saa tulla esteen takaa pois ilman sivulletulopyyntöä.

Tämän tempun Ikaros tuntui hoksaavan parista kerrasta, kun ohjasin hypyn jälkeen namilla esteen taakse ja estin lähtemästä. Koira sattui vielä seisomaan, niin löin pariin eri otteeseen kourallisen nappulaa turvasta alas. Sen jälkeen tempusta tuli kiva, ja tätäkin tekstiä kirjoittaessa Ikaros on käynyt kolmesti kenkätelineen takana seisomassa ja kyttäämässä tietokoneella istuvaa ihmistä;-)

Luulisi, että tämä temppu luonnistuu melko helposti, vaikka seisomista ei vielä ollakaan harjoiteltu. Hiukan nyt ehkä vaarallista tosin alkaa opettaa koiralle seisomista esteellä, toivottavasti ei mene sekaisin ja pitää muistaa palkata seisomisesta ympäri asuntoa.

No comments:

Post a Comment