Friday, February 4, 2011

Ikaros & kontakti

Jos Ikaros olisi ihminen, niin kenties sitä voisi työnarkomaaniksikin kutsua. Meinaan eilen iltalenkillä Ikaros ei  lopettanut seuraamista, vaikka sanoin vapaa - meni vaan hyvin sitkeästi siinä vierellä ainakin vielä seuraavat 30m.

Otin lopulta hurttamaakarin  toiselle puolelle taakseni kävelemään, ettei se siinä tuhanpäiten päivystäisi herkkuja, jotka jo pääsivät loppumaan. Loppumatkasta tein kuitenkin eräällä polulla kuten aina teen : heitin remmin pitkäksi, ja sanoin vapaa.

Yleensä Ikaros alkaa poukkoilla pitkin polkua, nuuskia maata ja nyppiä risuja - mutta nyt se oli ilmeisesti edelleen työmoodissa, ja siirtyi saman tien takaisin kontaktiin vierelleni. Ei sitä taas saanut siitä kulumallakaan pois, vaikka aloin kävellessä potkia lunta ja huitoa käsilläni yllyttäen koiraa lumijahtiin.Vasta kun nostin panoksia ja aloin heitellä lumipalloja, niin herra suorittaja lähti niiden perään - hetkeksi. Ei sitä kuitenkaan kokoaika ajaksa heitellä lunta, joten kyllästyin ja otin koiran taas selkäni taakse.

Koiramiiteissäkin kun Ikaros kyllästyy, niin se tulee istumaan eteeni ja alkaa tuijottaa. Jos lähden kävelemään, niin se siirtyy helposti kontaktiin, ja jos sen antaa tehdä niin, niin siihen se jää helposti roikkumaan. Tavallaan siitä tulee hyvä mieli, että oma koira hakee mielellään kontaktia ja suhde on luottamuksellinen  - mutta ei sekään ole hyvä, että jossain määrin olen ns. tekemisen korvike. Koiramiitissä kuuluu nauttia koirien seurasta, ei himosuorittaa nappuloiden toivossa. (No, eipä se harrasta tuota kontaktin tyrkytystä kuin kyllästyessään, ainakin riehuu ensin niidne muiden koirien kanssa.)

Ja, on siis mielestäni todellakin ihan hyvä, jos koira pitää kontaktista - mutta sen pitäisi osata se myös lopettaa pyynnöstä, koska muuten palkkaamaton kontakti voi toimia myös samuttavana käytöksenä - tai sitten koira voi siirtyä siihen kun se ei saisi. Mutta, on se pieni keltainen kyllä aika pakkaus:)

PS. hehehe, koirat vetivät tänään järkyttävää nakkia paksun  pihakuusen ympäri laskujeni mukaan ainakin 20 kertaa:DDD

Kuusen oksistot siis ovat maantasalla...

No comments:

Post a Comment