Saturday, July 23, 2011

Ikaros & taipparit

Tässä taipumuskokeen arvostelu, tarkemman kertomuksen rustaan sitten joskus kun olen toipunut burn outista, tukahduttavasta helteestä, 1h yöunista ja rallikuskin leikkimisestä. (Vedettiin sen verran harhaan, että olin paikalla viisi minuuttia viimeisen ilmoittautumisajan jälkeen. Tuli aika jännät paikat, että ehtiikö..)

1.Sosiaalinen käyttäytyminen: Avoin koira. Suhtautuu hyvin ihmisiin ja toisiin koiriin.

2. Uimahalu: menee empimättä veteen, ui vauhdikkaasti.

3. Hakuinto: aloittaa löytämällä kolme varista, jonka jälkeen hakuinto hieman laskee.

4. Noutohalu: ottaa spontaanisti löytämänsä riistat.

5. Nouto-ote: tasapainoiset otteet, pehmeä suu.

6. Palauttaminen: palauttaa pääsääntöisesti ohjaajalle

7. Reagointi laukaukseen: tarkkaavainen

8. Itseluottamus ja aloitekyky: selvittää jäljen

9. Yhteistyö: hyvä

Koira, joka ui vauhdikkaasti, hyvä riistainto. Voisi kattaa hakualuetta paremmin. Osoittaa taipumusta.

Eli summasurum. Vesityö ja jälki menivät mielestäni oikein hyvin. Jäljelle lähti nopsaan ilman sen suurempia vaikeuksia,  pupu löytyi ja tuotiin minulle -  vaikka jo pelkäsin pahinta kun vuorollamme alkoi sataa. Haku taisi olla aika hmmmm rimaa hipova suoritus, koska hakuinto alkoi tosiaan kolmannen jälkeen laskea. Koira kävi myös uskomattoman tyylikkäästi vääntämässä  tortut kesken haun- ja vanhemmalta koiralta tai vähemmän kuumassa säässä ei välttämättä olisi mennyt läpi.  Ikaros haki mielestäni neljä, ennen kuin lopetimme, haku oli kyllä niin stressaava, ja jännitin sitä etukäteen, että on lähinnä musta aukko sen kohdalla...

Tuomari kehoitti kasvattamaan koiran hakualuetta, muuta suurempaa huomautettavaa ei oikeastaan tainnut olla noutotyylissä tai palautuksessa. Hakuinnossa onkin tekemistä, mutta ollaan toisaalta vaan vasta pari viikkoa tätä harjoiteltu kunnolla, ja ennenhän koira ei osannut edes ykköshaun jälkeen lähteä hakuun, vaan jäi tuijottamaan.

1 comment:

  1. Hyvä suoritus ja hyvinhän se haku meni tosiaan treeneihin nähden. Hiukan lisää harjoitteita (varsinkin haussa) ja sitten vaan Nome-B kokeisiin!

    T. Ammi

    ReplyDelete