Saturday, March 12, 2011

Koulutuspäivitys

Ajattelin päivittää Ikaroksen koulutusta pähkinänkuoreen. Ei hirveästi jaksa kirjoittaa, kun on joku flunssa ja töissä käyminen väsyttää kiitettävästi.

Viime viikolla alkoi taipparikoulutus, jossa Ikaros sai tavata kouluttajan nuorimman koiran, velipuolensa Lätyn. Ovat kuulemma hyvin samaa maata . Ei kuitenkaan veri ollut vettä skaemapaa, kun Lätty irvisti ja ärähti nuorelle nuuskijalle, joka oli hiukan liian innokas. Huomasi kyllä, että ei olla käyty 3kk aikana koulutuksissa, kun Ikaros veti ja perseili vähän joka suuntaan yli innoissaan koirista. Alkoi vielä kaiken huipuksi vahtihaukkua ja lietsoa muita, kun joku oli tuonut mukanaan pikkuisen lapsen, joka mönki metsässä lumihagessa epäilyttävän myttynä. Noutaminenkaan ei sujunut, kun löytyi riistan hajuja maasta ja koira lähti niiden perään. Riistan se halusi kuitenkin syödä - piti treenata sitä kantamista. Mutta tietysti iski flunssa heti maanantaina.

Viimeisen kk aikana Ikaroksen käytöksessä on tapahtunut muutoksia: siitä on tullut rauhattomampi ja keskittymiskyvyttömämpi. Näkee myös mörköjä tavallista enemmän ja yrittää välillä kiskoa remmissä. Veikkaisin, että lievähköä murkkuikää alkaa puskea päälle, erityisesti pihalta ei enää haluttaisi tulla takaisin, vaan Ikaros meinaa lähteä kuleksimaan pidemmän kaavan mukaan tikkujen perässä. Ihan mitään mieletöntä "minulla on vain nenä ja pallit" mentaliteettia ei ole vielä löytynyt, mutta ehkä se sieltä alkaa, kun tulee puolisen vuotta lisää ikää:-)

Tänään kävin TVA:n ilmoittautumispäivillä ja 20.03 alkaa uusi tokokurssi. Tulee kyllä tarpeeseen, että Ikaros tottuu taas häiriötilanteisiin ja koiriin koulutuksessa. Mutta, saapa nähdä miten käy, kun on ensin sunnuntaina klo. 10.00  2h taipparikurssia ja sitten 15.00 alkaa toko. Melko koirapainotteinen sunnuntai hetkeksi eteenpäin...

No comments:

Post a Comment