Sunday, March 13, 2011

Ikaroksen ensimmäinen riistankanto

Tänään oltiin taas taipparikurssilla, ja Iksukin oli huomattavasti rauhallisempi. (Noutajaremmikin auttoi paljon hallinnassa, viimeksi oli panta ja remmi). Kontaktiharjoitusten jälkeen testattiin laukausherkkyyttä, aluksi olimme kaukana ja ampuja piilossa. Yksikään koirista ei välittänyt, joten siirryimme lähemmäs. Ampuja oli edelleen piilossa. Toisella kerralla Ikaros alkoi paheksua laukausta, mikä pisti vähän hymyilyttämään. (Minkäs se vahtikoira luonteelleen voi.) Kolmannen laukauksen koirat saivat nähdä ja edelleen kukaan ei säikkynyt, yksi vanhemman metsämiehen nuori labradori jopa alkoi etsiä pudonnutta riistaa katseellaan. 

Laukausten jälkeen ryhmä jaettiin kahtia, ja ohjaajilla oli tavallaan kolme riistapistettä. Eli odotellessa omaa vuoroa oli mahdollisuus tutustua myös pupuun. Ikaros oli taas hyvin kiinnostunut, mutta tyytyi nyppimään korvia ja käpäliä. Ohjaajien kanssa puhuimmekin siitä, että Ikaros ei ole tottunut kantamaan kuin kapeaa damia ja sukkia yms, niin se ei vain osaa kantaa isompia asioita. Eli lisää vaan kantotreeniä isoilla dameilla.

Sitten menin lokki/varis pisteelle, missä teimme ensin ison damin kanssa juoksu/kantoharjoituksia. Sitten otimme pienemmän variksen, ja äkkiä Ikaros juoksikin innoissaan varis suussa. Ja  seuraavaksi vuorossa oli isompi lokki, jota Ikaros kantoi kaulasta/siivestä hiukan rumasti, mutta kantoi kuitenkin!

Viimeisenä teimme haun, siten, että kävelin n. 15m matkan, mutkan taakse Ikaroksen kanssa ja heitin lokin maahan. (Ohjaaja jäi siten, että näki mitä koira tekee lokilla). Palasimme takaisin, istutin Ikarosken sivulle ja lähetin käskystä matkaan, jolloin se juoksikin hippulat vinkuen lokille, otti sen suuhunsa ja juoksi hanat takaisin. Käytännössä otin koirasta kopin tai se olisi varmaan juossut kiilto silmissä ohitse. Nyt voisi ehkä jo toivoa, että taippareista tulee joskus jotain:)

Saimme myös mukaan variksenraadon, jonka kanssa pari päivää voi harjoitella. Seuraava taipparikerta on vasta kolmisen viikkon päästä, että siinä ehtinee hiukan harjoitella kantamistakin yms.

Pari kuvaa lokkisankarista:

No comments:

Post a Comment