Tuesday, February 15, 2011

Koulutusjorinaa

 Tuntuu aika laiskalta, ja koira varmaan osaisi paremmin, jos olisin itse taas viitsinyt panostaa enemmän. Aika paljon olen nyt vaan täytellyt työhakemuksia (kymmeniä) ja soitellut harjoittelupaikkojen perään. Yllättävän paljon vie aikaa moinen puuha, jos asiaan ihan tosissaan perehtyy. Hiukan "uutta" olen kuitenkin alkanut opettaa - nimittäin sivulletuloa/perusasentoa. Olen sen kanssa jumittanut namilla ohjaamisessa, ja nyt aloin pari päivää sitten tehokuurilla opettamaan sivulletuloa käskystä.

Avuksi otin seinän ja pesutilan oven, jonka avasin niin, ettei koira pääse liian eteen istumaan. Nyt, kun menen seisomaan kys. kohtaan, niin koira Ikaros osaa siihen viereeni heti tulla, mutta muuten se onkin edelleen ihan kujalla:-) Namilla ohjaten menee kyllä ihan hyvää kohtaan istumaan, ja kädellä jos koettaa ohjata, niin ymmärtää istua sivulle - mutta edelleen liian kauas, viistoon tai liian eteen. Eli pitää vain sitkeästi hioa oikeaa paikkaa.

Päätin myös paikallaolon osalta siirtyä yhä enemmän koetilanteen omaiseen liikkeensuoritukseen. Eli ohjataan koira makuulle ja kävellään niin kauas kuin seinät antavat myöden, odotetaan vaikka minuutti ja palataan takaisin palkkaamaan koira. Sitten koira istutetaan, ja taas mennään eteisen toisen päähän, ja odotetaan. Ikaros kyllä on paikallaan kuin tatti! Mutta, toivottavasti nyt maalis-huhtikuussa päästään seuraavalle tottelevaisuustoteutukselle, että pysyy muistissa muiden koirien kanssa toimiminen.

Tavoitteena olisi tämän vuoden puolella päästä ensimmäiseen kokeeseen. Sitä ennen pitäisi kuitenkin saada maahanmeno ja istuminen kunnolla takaraivoon, nyt menevät vieläkin välillä sekaisin. Sivulletulo pitää saada kuntoon, ja luoksepäästävyyttä pitää hio tai muuten tuomari saa vastaansa yli-innostuneen keltaisen hulluttelijan. Seisominen on jäänyt kokonaan, taitaa taas käydä kuten nartun kanssa - koira ei opi millään, että tavallinen asento onkin temppu, vaan tarjoaa mieluiten jotain tuttua ja turvallista. Luoksetuloon ja paikallaan oloon kuitenkin luotan jo ihan hyvin.

No comments:

Post a Comment