Sunday, April 3, 2011

Taipparikurssilla

Tänään oli muutaman vkn: tauon jälkeen taas taippariryhmän tunnit, ja köpöttelimme Iksun kanssa aamulla parin kilsan päähän. Matka ei tosiaan päätä huimaa, hyvin on sattunut melkolailla harvinainen taipparihommeli melkein kotiovelle.

Tällä kertaa teimme hakuruutua, markeerauksen, riistanoudon variksella ja tutuistuimme lopuksi pupuun/lokkiin.

Hakuruutu oli Ikaroksella aivan uusi juttu, se on tottunut hakemaan ja palauttamaan yhden damin, joten kun se ei nähnyt uutta haettavaa, niin se palasi takaisin. Ohjaaja rämpi sitten metsässä motivoimassa, ja Iksu haki risukosta damin kerrallaan. Paremmin olisi voinut mennä, mutta positiivista oli  damin nopea nappaaminen, hyvä ote ja nopea palautus käteen. Kertaakaan dami ei muistaakseni pudonnut tai lentänyt pitkin pieliä. Ikaros meni myös hyvin sivulle käskystä, vaikka alkoi hiukan kuumentua sähläämisestä, ja siitä ettei se tiennyt mitä siltä haluttiin.

Muuten herran olemus oli tänää aika rauhallinen: kävimme eilen ensin aamulla kymmen aikaan kävellen pellolla, iltapäivällä uudestaan(ja kylässä koirien mummulassa) ja teimme myös tunnin kävelylenkin vielä seitsemältä. Hyvin tuli siis koirien kanssa mällättyä ylimääräiset energiat pois.

Luoksetulossa herralla kuitenkin tilttasi, taisi mennä yliväsyneeksi. Istui kyllä paikallaan, kun kävelin n. 15m päähän ja tuli nopeasti luokse. Lähti vaan naama hymyssä ja kiilto silmissä painamaan edestakaisin lumista metsäpolkua minun ja ohjaajan välillä - ja hyppi ohjaajaa päin:-)

Damin haku suijui hyvin, vaikka kylläkin sähläsin hihnan kanssa ja kerran Ikaros meinasi lähteä hakemaan takaani damia, jonka olin heittänyt pois tieltä.

Variksen haku oli oikein hieno - juoksi nopeasti luokse, ei jäänyt arpomaan raadolla, vaan nappasi keskeltä suuhunsa ja palautti suoraan minulla.

Isomman lokin kantosen sijaan oli edelleen vähän raisua, Ikarosta selvästi häiritsevät lintujen siivet.Kania kantoi silti oikein hyvin - ja selvästi herra on erittäin kiinnostunuut riistasta - alkaa heti vetää/kohnottaa hajujen perään, ja hyvä ettei ohjaajan auto naarmuntunut kun kiskova herra oli aikeissa hakea konepellillä lojuvan variksenkin...


No comments:

Post a Comment