Monday, August 29, 2011

Suolla


Vapaapäivää pukkaa, ja kävin miehekkeen vanhempien kanssa suolla kuvailemassa hurttia:










(Koirat haluavat uimaan, "anoppi" ei)





Tuesday, August 23, 2011

Tokotreeniä ja kuvaustulokset

Lausunto napahti mailiin, ja A/A 0/0  on virallinen tuomio.

Ja sitten tokoilusta:

En pahemmin muista mitä teimme kentällä toissakerralla, mutta plussaa oli se, että Ikaros pysyi paikallaanmakuussa. Kävin kerran palkkaamassa puolessavälissä, ja jäin aika lähelle- eikä koira noussut. Nyt viimeksi  sunnuntaina jätin koko kahdeksi minuutiksi palkkaamatta, ja Ikaros pysyi makuulla, vaikka naapurilla oli jukuripäivä. Viereinen Onni-koira nousi istumaan useita kertoja ja vieressä siis ravattiin jatkuvalla syötöllä.

Tutustuimme myös viime tunnilla kapulaan, ja hirvitti etukäteen, miten tikkuja tuhoavalle koiralle menee jakeluun, ettei kapulaa saa syödä. No, ihan hyvin meni, joskin pari kertaa piti kieltää koiraa järsimästä. Tajusi myös hyvin kantaa kapulaa keskeltä, eikä palikkapäistä.

Estehommat menivät taas pyllylleen, kun koiraa ei enää kiinnostanut tuon taivaallisen vertaa. Se polttaa aina tunnin alussa kentälle saavuttaessa vohkaamiseen niin paljon energiaa, että tunnin lopussa ei enää jaksa. Viimeksikin kentällä oli varmaan 20 koiraa eri tuntien ollessa samaan aikaan ja vähän kuin kävisi mätsäreissä joka viikonloppu, liikaa actionia murkkusekoilijalle:-)

Olin ajatellut ilmoittaa koiran  toko-kokeeseen syyskuulle, mutta ongelmat paikallaanmakuussa pitää kyllä ensin klaarata, ja varmaan menee kokeissa starttaaminen talveen...

Monday, August 22, 2011

Ikaros tekee ja laittaa

Tulin tänään miehen kyydillä duunista kotiin ja menin makkariin avatakseni ikkunan. Panin merkille peittojen ja päiväpeitteen olevan kauniilla rullalla sängyn päädyssä ja lakanakin oli poissa. Oletin tietysti miehen aloittaneen siivoamisen makkarissa, ja kysyin laittoiko hän lakanan pyykkiin, koska en löytänyt sitä pyykkikorista. Jolloin mies totesi, että ei hän ole mitään makkarissa tehnyt...

Lakana löytyikin yllättäen olohuoneen lattialta. Se oli ruovittu koiralle sopivaksi pehmusteeksi, jonka päällä joku mystinen olento oli ilmeisesti nukkunut jokusen aikaa ja lussuttanut puruluuta

Mystinen olento aka Ikaros oli siis jollain ilveellä tehnyt vanhan pöytäliinatempun ja repinyt lakanan pois patjalta niin, että peitto oli rullautunut sängyn päätyyn ja tyyny jäänyt patjan päällä.

Miten ihmeessä???

Lakana oli kuitenkin melko iso froteelakana - sellainen kuminauhainen reunuslakana, jonka saa patjan alle, niin ettei hökötys pahemmin pääse liikkumaan. Ja koira sai sen irti liikuttamatta edes patjaa. Olen hieman hämmentynyt. Miksi? Kuinka? Mitä ihmettä? Wut...


 Voittajan on helppo hymyillä...




Wednesday, August 17, 2011

Labradori - Metsästäjän (pikku)apulainen

Ei, ei olla käyty käytännön metsällä. Ikaros vain päätti sisustaa ja vähän lukea koiramme lehteä sillä ainoalla tavalla kun se osaa:


Huomasin kuvia tietokoneelta katsellessa, että koiralta jäi auki oikein sopiva aukeama tuosta lehdenraadosta:


 Ikaros oli kyllä ollut oikea kunnon apulainen:-)

Ikaros ei varsinaisesti tuhoa seiniä tai syö mattoja yms. Mutta sillä on välillä tapana raahata olohuoneeseen kokoelma tavaroita, joita se sitten dyykkaa ja mutustaa. Tällä erää oli löytynyt kasa koiramme-lehtiä, tyhjä shampoopullo, wc-paperia ja suoristusraudan pussukka. Sekä kasa vaatteita oli riivitty pitkin poikin.

Mikä lie aiheuttaa näitä puuskahduksia, kun yleensä on nätisti kotona. Varmaan nyt hiukan kiukuttelee, kun olen töissä, enkä ole paapomassa pitkin päivää.

(Aloitan näillä näkymin harjoittelun työpaikallani, joten olen seuraavat 5-6kk töissä päivät. Eiköhän hurtta siinä ajassa totu rauhoittumaan päivisin)

Thursday, August 11, 2011

Koiran omistaminen pähkinänkuoressa

Joskus on kivaa:





Ja joskus kaikki on hyrskynmyrskyn:

 

Tekla teki taas pellolla oman ennätyksensä saatuaan likaojassa maskin yltämään naamaansa.

Lonkkakuvissa & muuta

Eilen oli viralliset kuvaukset, ja Ikaros kävi pienelle rauhoitusainetripillä:-)

Mieheke haki minut töistä, ja menimme yhdessä viemään karvaista lastamme sinne "pahaan paikkaan." Tällä erää lääkärikammoisen Ikaroksen puntit alkoivat kuitenkin tutista vasta kun päästiin lääkärin huoneeseen ja tohtori yritti ennen rauhoitusta kuunnella koiran sydänääniä. Stetoskooppin nähdessään Ikaros tajusi missä ollaan ja missä mennään, ja yritti madella karkuun häntä koipien välissä - suoraan tuolin alle. Kun se ei auttanut, niin heittäytyi selälleen sätkien ja potkien.

Kummasti silti rauhoittui koira, kun sai piikin pyllyyn...

Herääminen ei ollut ihan yhtä nopeaa, ja koira oli tietysti tuiterissa vielä kotonakin. Ja sen verran pahasti otti nokkiinsa rauhoituksesta, että yritti röntgenhuoneessa vielä madella tuolien alle, kun heräsi ja näki  ilkeän piikittävän lääkärin tulevan taas huoneeseen. Voi Ikaros parkaa...

Ja voi omistaja parkaa, kun mömmöistä seonnut/pahoinvoiva koira piippasi jatkuvalla syötöllä aamu kolmeen, ja heti aamulla piti hakea pari batteryä kaupasta, että pysyi silmät auki töissä...

Lonkista lääkäri ei pahemmin sanonut mitään. Ei oikein tykkännyt viimeksi kertoa mitään arviota, joten en viitsinyt edes pyytää tällä kertaa. (Teklan kuvien kanssa sai oikein pusertamalla puseraa sieltä sen arvion, joka oli sitten lopulta myös Kennelliiton näkemyksen mukainen.) Mitään vikaa lonkka/kyynär kuvissa ei ollut, ja lonkista mitään B:tä huonompaa tuskin on odotettavissa. A/A:lta se mielestäni näytti - jos siis vertaan Teklan kuviin, jotka olivat B/B. En vaan ole mikään lekuri, joten....

***
Nyt kun olen ollut töissä, niin ei ole taas pahemmin jaksanut kuvailla. Lähinnä ollaan käyty iltaisin lenkillä, ja heti kun tulen kotiin, niin käytän hyväkseni koiran vireyttä, ja menen takapihalle tekemään tokotreeniä sekä noutamista.

Ensin tokoillaan hetki, ja sitten sanon koiralle, että haeppa dami. Ikaros tietää mitä tehdä, ja juoksee meidän pihaan n. 20m päähän ja hakee pöydältä damin:D Sitten heitellään vähän damia ja koira juoksee kieli poskella multapaakut lentäen.

Joku päivä jätin kuitenkin damin lisäksi pöydälle avatun nakkipaketin, koska en halunnut raahata sitä takapihalle. Tokoilun jälkeen pyysin tietysti taas koiraa hakemaan sen dummyn - mutta, Ikaros nappasikin suuhunsa damin sijasta nakkipaketin. Ryöstämisen sijaan herra kuitenkin palautti koko paketin hienosti käteen, ja jäi selvästi odottamaan, että alan tarjoilla sille niitä nakkeja! 

Aika epeli:)




Sunday, August 7, 2011

Huonot treenit...

Täänään ei hymyilyttänyt treeneissä. Ikaroksella meni heti alussa kuppi nurin, kun se kulutti energiaa piippaamiseen, kohkaamiseen ja merkkasi joka puskaan (ja agilityesteen). Kuumuus oli liikaa itsellekin, ja koira tilttasi lopussa niin täysin, että ei enää edes katsonut namikättä, vaan nuuski maaplänttiä ja merkkaili viimeisetkin nesteet pihalle. Ei kiinnostanut enää, ei vähimmässäkään määrin.

Muutakin harmia oli:

Alussa oli maahanmeno, ja suureksi harmikseni Ikaros nousi ensimmäistä kertaa ylös liikkeestä siinä puolentoista minuutin tienoilla. Ilmeisesti viereinen spingerinspanieli Onni oli tutustumisen arvoinen, joskaan Ikaros ei onneksi ehtinyt pilaamaan toisen suoritusta, kun kääntyi tulemaan minua kohti kiellosta.

Vieläkin harmittaa.  Keväällä ei vielä koskaan ollut ongelmia paikallaan olossa, mutta nähtävästi nyt murkkuiän iskettyä on keskittyminen meidänkin "työnarkomaanilla" huonontunut. Vaikka pysyi Ikaros sentään kuitenkin pitkälle yli minuutin, ja sieti pitkään sitä, että toinen vieruskaveri nousi monta kertaa istumaan, ja omistaja kävi jatkuvasti koiraa makuuttamassa. Myös useampi muista rivin koirista nousi ylös ja juoksi omistajaansa kohti - ainoastaan springeri taisi pysyä sen kaksi minuuttia. Että olihan siinä sitä häiriönä valtavasti liikennettä ja puhumista, mutta kyllä Ikaros on sen ennen sietänyt hallissa. En tiedä sitten onko tämä ulkona treenaaminen jotenkin sille liian uusi ja vaikea juttu.

Estehypyssä koira otti varaslöhtön seisomisesta perusasentoon, ja kun yritimme pidentää kosketusalustalla hypyn jälkeistä etäisyyttä esteeseen, niin Ikaros kävi syömässä namit, ja kunnon noutajana palautti sen jälkeen kosketusalusta minulle:-D

Eli ei nyt ihan mennyt putkeen...

Ja eilen vielä suunnittelin ilmoittautumista 11.9 pidettävään kokeeseen. No, varmaan ilmoittaudun vieläkin, mutta vähemmän toiveikkaana. Tuo maastanousu on sen verran paha virhe, että pilaa koko kokeen...

Friday, August 5, 2011

Rantakuvien jatkot:





 

Melkein puhdasta

Koirat kävivät taas kuraojassa kierimässä. Herkkunannaa!



Teklanpäivät:

Kura ja Kepit, niin johan jo Teklaa hymyilyttää...